Muusikon sopimusopas. Lottaliina Pokkinen & Samuli Putro. Tietosanoma 2020.

Toinen video: Musiikkibisnes ja keikkojen tekeminen.  Musiikkialan juristi, tietokirjailija Lottaliina Pokkinen ja artisti Samuli Putro keskustelevat.

Nyt paljastetaan, miten artistin keikkapalkkio määräytyy, millaisia kuluja keikkailuun liittyy ja mikä on keikkamyyjän tehtävä.

Muusikon sopimusopas: tietokirja muusikoille, laulajille, artisteille ja alasta haaveileville (Tietosanoma 2020) käy läpi kaikki musiikkialan sopimukset selkeästi ja ymmärrettävästi. Kirja kokoaa keskeisen tiedon muun muassa esiintymissopimuksista, yrityksen perustamisesta, äänitteiden tuottamisesta sekä yhteistyöstä managereiden kanssa. Vahvaan juridiseen osaamiseen perustuvan tiedon lisäksi kirjaan on koottu tunnettujen artistien ja muusikkojen ainutlaatuisia kertomuksia, joita kertovat esimerkiksi Samuli Putro, Laura Voutilainen, Michael Monroe, SANNI, Eicca Toppinen ja Kaija Koo.

Lottaliina Pokkinen on juristi (OTL), ammattineuvottelija, neuvottelukouluttaja ja tietokirjailija, joka on viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana auttanut työkseen lukuisia luovan alan ammattilaisia sekä Muusikkojen liiton lakiasiainpäällikkönä että oman yrityksensä kautta. Hän on erinomainen opas musiikkibisneksen sopimusviidakossa.